Πολιτική Απορρήτου

PharmaReview, an IQIVIA business

Ημερομηνία έναρξης ισχύος της τρέχουσας Πολιτικής: 10 Οκτωβρίου 2023

Στην IQVIA, δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το απόρρητό σας. Μπορείτε να πλοηγηθείτε στο μεγαλύτερο μέρος των ιστοτόπων μας χωρίς να μας παράσχετε προσωπικές πληροφορίες για εσάς. Ωστόσο, ορισμένες φορές χρειαζόμαστε πρόσθετες πληροφορίες για εσάς προκειμένου να παρέχουμε τις πληροφορίες ή τις υπηρεσίες που ζητάτε.

Η προστασία του απορρήτου σας είναι σημαντική για εμάς. Για την προστασία του απορρήτου σας, παρέχουμε την παρούσα γνωστοποίηση που εξηγεί τις διαδικτυακές μας πρακτικές πληροφόρησης και τις επιλογές που μπορείτε να κάνετε σχετικά με τον τρόπο συλλογής και χρήσης των πληροφοριών σας.

Πεδίο εφαρμογής

Η παρούσα Πολιτική ισχύει για Προσωπικές Πληροφορίες που υποβάλλονται σε επεξεργασία από την IQVIA σε ιστοτόπους της IQVIA (καθένας αναφέρεται ως «Ιστότοπος»), εφαρμογές για κινητά και άλλες διαδικτυακές προσφορές (μαζί με οποιεσδήποτε και όλες τις μελλοντικές διαδικτυακές προσφορές) που τελούν υπό τη διαχείριση της IQVIA ή τελούν υπό διαχείριση για λογαριασμό της, (οι «Υπηρεσίες»). «Προσωπικές Πληροφορίες» είναι οποιεσδήποτε πληροφορίες που σχετίζονται με ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο. Η παρούσα Πολιτική προορίζεται για την κάλυψη των απαιτήσεων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ισχύουν στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, το APAC και άλλες δικαιοδοσίες.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες σε άλλα πλαίσια, ανατρέξτε στη γενική Πολιτική Απορρήτου μας.

Θέματα

Τι πληροφορίες συλλέγουμε για εσάς;

 1. Ενδέχεται να συλλέξουμε τους ακόλουθους τύπους Προσωπικών Πληροφοριών από εσάς μέσω αυτού του ιστότοπου: όνομα, τίτλος, στοιχεία επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των αριθμών τηλεφώνου. Ενδέχεται επίσης να συλλέξουμε πρόσθετες πληροφορίες κατά την εγγραφή σας για πρόσβαση σε υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες μέσω του δικτύου των ιστότοπών μας.
 2. Σε ορισμένες σελίδες, μπορείτε να επιλέξετε να μας παρέχετε πληροφορίες σχετικά με εσάς, για παράδειγμα, εάν σας ενδιαφέρει α) μια ευκαιρία απασχόλησης στην IQVIA ή β) να συμμετέχει η IQVIA στην εκδήλωσή σας. Οι πληροφορίες που ζητούνται από εσάς θα βασίζονται στο πεδίο ενδιαφέροντός σας.
 3. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η IQVIA μπορεί να σας ζητήσει να συμμετάσχετε οικειοθελώς σε μια έρευνα ή δημοσκόπηση, όπως σχόλια σχετικά με το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες του ιστότοπου. Οι απαντήσεις σας θα είναι ανώνυμες, εκτός και αν επιλέξετε να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω email για την παροχή περαιτέρω πληροφοριών σχετικά με την έρευνα.
 4. Προκειμένου να βελτιώσουμε τον σχεδιασμό και το περιεχόμενο του Ιστοτόπου μας, για να μπορέσουμε να εξατομικεύσουμε καλύτερα την εμπειρία χρήστη σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική, ενδέχεται να συλλέξουμε ορισμένες τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες μας όταν επισκέπτεστε τις σελίδες του ιστότοπού μας, όπως Διεύθυνση IP ή ο τύπος του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε, ο τύπος του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείτε, το όνομα τομέα του παρόχου υπηρεσιών Διαδικτύου, οι σελίδες που επισκέπτεστε πριν και μετά τη χρήση των Υπηρεσιών, η ημερομηνία και η ώρα της επίσκεψής σας, ο χρόνος που αφιερώνετε σε κάθε σελίδα, πληροφορίες σχετικά με τους συνδέσμους στους οποίους κάνετε κλικ και οι σελίδες που βλέπετε στις Υπηρεσίες και άλλες ενέργειες που πραγματοποιούνται μέσω της χρήσης των Υπηρεσιών, όπως προτιμήσεις.
 5. Ενδέχεται να λάβουμε πληροφορίες για εσάς από άλλες πηγές, μεταξύ άλλων μέσω υπηρεσιών και οργανισμών τρίτων για να συμπληρώσουμε τις πληροφορίες που παρέχονται από εσάς. Αυτές οι συμπληρωματικές πληροφορίες μας επιτρέπουν να επαληθεύσουμε τις πληροφορίες που μας έχετε παράσχει και να βελτιώσουμε την ικανότητά μας να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Για παράδειγμα, εάν έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες τρίτων, όπως το Facebook ή το Twitter, για να συνδεθείτε στις Υπηρεσίες ή για να μοιραστείτε πληροφορίες σχετικά με την εμπειρία σας με την IQVIA, ενδέχεται να συλλέξουμε πληροφορίες από αυτές τις υπηρεσίες.
 6. Κατά καιρούς, ενδέχεται να παρέχουμε Υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να είναι συμβατές και να χρησιμοποιούνται σε κινητές συσκευές. Η IQVIA θα συλλέξει ορισμένες πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένων των Προσωπικών Πληροφοριών) που αποστέλλει η κινητή συσκευή σας όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις Υπηρεσίες, όπως ένα αναγνωριστικό συσκευής, τις ρυθμίσεις χρήστη και το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας. Οι εκδόσεις για φορητές συσκευές των Υπηρεσιών της IQVIA ενδέχεται να απαιτούν τη σύνδεση των χρηστών με λογαριασμό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των εκδόσεων των Υπηρεσιών για φορητές συσκευές ενδέχεται να συσχετίζονται με λογαριασμούς χρηστών. Επιπλέον, ενδέχεται να σας επιτρέψουμε να κατεβάσετε μια εφαρμογή, ένα γραφικό στοιχείο (widget) ή άλλο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κινητές συσκευές ή άλλες υπολογιστικές συσκευές. Ορισμένα από αυτά τα εργαλεία ενδέχεται να αποθηκεύουν πληροφορίες σε κινητές συσκευές ή άλλες συσκευές. Αυτά τα εργαλεία ενδέχεται να μεταδίδουν Προσωπικές Πληροφορίες στην IQVIA για να σας επιτρέψουν να έχετε πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών και να μας επιτρέψουν να παρακολουθούμε τη χρήση αυτών των εργαλείων. Ορισμένα από αυτά τα εργαλεία ενδέχεται να σας επιτρέψουν να αποστέλλετε αναφορές μέσω email και άλλες πληροφορίες από το εργαλείο. Η IQVIA μπορεί να χρησιμοποιήσει Προσωπικές Πληροφορίες ή μη αναγνωρίσιμες πληροφορίες που διαβιβάζονται σε εμάς για τη βελτίωση αυτών των εργαλείων, την ανάπτυξη νέων εργαλείων, τη βελτίωση της ποιότητας και όπως περιγράφεται διαφορετικά στην παρούσα Πολιτική ή σε άλλες ανακοινώσεις που παρέχει η IQVIA.
 7. Οι πληροφορίες που συλλέγουμε για εσάς, όπως περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική, ενδέχεται να περιλαμβάνουν Ευαίσθητες Προσωπικές Πληροφορίες. Οι Ευαίσθητες Προσωπικές Πληροφορίες είναι μια κατηγορία Προσωπικών Πληροφοριών που αποκαλύπτουν ή υποβάλλονται σε επεξεργασία για να ταυτοποιήσουν μοναδικά ένα άτομο, συμπεριλαμβανομένων των εξής:
  • Όλοι οι αριθμοί ταυτοποίησης που εκδίδονται από την κυβέρνηση (συμπεριλαμβανομένων των αριθμών κοινωνικής ασφάλισης των ΗΠΑ, των αριθμών κοινωνικής ασφάλισης ΕΕ, των αριθμών καναδικής κοινωνικής ασφάλισης, των αριθμών άδειας οδήγησης και των αριθμών διαβατηρίου),
  • Όλοι οι αριθμοί χρηματοοικονομικών λογαριασμών (αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών, αριθμοί πιστωτικών καρτών και άλλες πληροφορίες, εάν αυτές οι πληροφορίες επιτρέπουν την πρόσβαση σε έναν χρηματοοικονομικό λογαριασμό,
  • Ατομικά ιατρικά αρχεία, βιοϊατρικά δείγματα και βιομετρικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων οποιωνδήποτε πληροφοριών για την υγεία, την αναπηρία, την ασθένεια ή τα ενδιαφέροντα για προϊόντα οποιουδήποτε εργαζόμενου ή καταναλωτή,
  • Αναφορές μεμονωμένων ελέγχων ιστορικού,
  • Στοιχεία δεδομένων που αποκαλύπτουν φυλή, εθνικότητα, εθνική καταγωγή, πολιτικές πεποιθήσεις, θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, συμμετοχή σε συνδικάτα, ιθαγένεια ή κατάσταση ιθαγένειας, γενετικά δεδομένα, βιομετρικά δεδομένα που υποβάλλονται σε επεξεργασία για τη μοναδική ταυτοποίηση ενός ατόμου, οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά σε ιατρικές ή υγειονομικές καταστάσεις, σεξουαλική ζωή ή σεξουαλικό προσανατολισμό ή πληροφορίες σχετικά με τη διάπραξη ποινικού αδικήματος,
  • Ακριβή δεδομένα γεωεντοπισμού που σχετίζονται με τοποθεσίες στον χώρο εργασίας των επαγγελματιών υγείας,
  • Οποιαδήποτε άλλη κατηγορία πληροφοριών που ρυθμίζεται ως ευαίσθητα δεδομένα ή ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων.
 8. Οι πληροφορίες που συλλέγουμε σχετικά με εσάς, όπως περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική, ενδέχεται να περιλαμβάνουν τα Δεδομένα Υγείας Καταναλωτή σας. Ως «Δεδομένα Υγείας Καταναλωτή» νοούνται οι Προσωπικές Πληροφορίες που συνδέονται ή μπορούν να συνδεθούν εύλογα με ένα άτομο και που ταυτοποιούν την παρελθούσα, την τρέχουσα ή τη μελλοντική κατάσταση σωματικής ή πνευματικής υγείας του ατόμου. Αυτός ο ορισμός περιλαμβάνει οποιαδήποτε κατηγορία πληροφοριών που ρυθμίζονται ως «δεδομένα υγείας καταναλωτή» σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων.

Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας

Αποκτάμε, διατηρούμε, χρησιμοποιούμε και επεξεργαζόμαστε Προσωπικές Πληροφορίες με βάση τους νομικούς λόγους και για τους νόμιμους επιχειρηματικούς σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική ή όπως άλλως προσδιορίζονται σαφώς στο σημείο συλλογής. Οι νόμιμοι επιχειρηματικοί μας στόχοι για την επεξεργασία Προσωπικών Πληροφοριών περιλαμβάνουν:

 • Για την παροχή προϊόντων, υπηρεσιών και πληροφοριών που ζητούνται: Χρησιμοποιούμε τις Προσωπικές Πληροφορίες σας για να σας επιτρέψουμε να λαμβάνετε πρόσβαση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας διαδικτυακά, να λαμβάνετε πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και να λαμβάνετε ενημερώσεις, να συμμετέχετε σε έρευνες ή ερωτηματολόγια που δημοσιεύονται στον ιστότοπό μας, να σας παρέχουμε ευκαιρίες να μάθετε για τα άλλα μας προϊόντα, προγράμματα ή υπηρεσίες που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν και να μας επιτρέψουν να ανταποκριθούμε στα αιτήματά σας.
 • Για διοικητικούς σκοπούς: Ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιήσουμε τις Προσωπικές Πληροφορίες σας για διοικητικούς μας σκοπούς, όπως για τη μέτρηση του ενδιαφέροντος ή/και την ανάπτυξη των υπηρεσιών μας, τη διασφάλιση εσωτερικού ποιοτικού ελέγχου, τη συμμόρφωση με κανονιστικές απαιτήσεις, την πρόληψη δυνητικά απαγορευμένων ή παράνομων δραστηριοτήτων και την επιβολή των Όρων και Προϋποθέσεων Χρήσης της IQVIA. Ενδέχεται επίσης να κοινοποιήσουμε τις Προσωπικές Πληροφορίες των υπαλλήλων των πελατών μας προκειμένου οι πελάτες μας να αξιολογήσουν τις Υπηρεσίες μας.
 • Για την εμπορία των προϊόντων και των υπηρεσιών μας: Η χρήση των Προσωπικών Πληροφοριών από μέρους μας μπορεί επίσης να περιλαμβάνει την παροχή σε εσάς υλικού σχετικά με προσφορές, προϊόντα και υπηρεσίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, συμπεριλαμβανομένου νέου περιεχομένου ή Υπηρεσιών. Η IQVIA μπορεί να σας παρέχει αυτό το υλικό μέσω τηλεφώνου, ταχυδρομικού ταχυδρομείου, φαξ ή email, όπως επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.
 • Για έρευνα και ανάπτυξη: Η IQVIA μπορεί να χρησιμοποιήσει Προσωπικές Πληροφορίες για να δημιουργήσει μη αναγνωρίσιμες πληροφορίες που μπορεί να χρησιμοποιήσουμε μεμονωμένα ή συγκεντρωτικά με πληροφορίες που λαμβάνονται από άλλες πηγές, προκειμένου να μας βοηθήσει να παρέχουμε κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τα υπάρχοντα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας ή να αναπτύξουμε νέα προϊόντα και Υπηρεσίες. Κατά καιρούς, η IQVIA μπορεί να πραγματοποιεί έρευνα (online και offline) μέσω ερωτηματολογίων έρευνας. Ενδέχεται να αναθέσουμε σε τρίτους παρόχους υπηρεσιών τη διεξαγωγή τέτοιων ερευνών για λογαριασμό μας. Όλες οι απαντήσεις στην έρευνα είναι εθελοντικές και οι πληροφορίες που συλλέγονται θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς έρευνας και αναφοράς για να μας βοηθήσουν να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τα άτομα μαθαίνοντας περισσότερα για τις ανάγκες τους και την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουμε. Οι απαντήσεις της έρευνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό της αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών μας, διαφόρων τύπων επικοινωνίας, διαφημιστικών εκστρατειών ή/και προωθητικών ενεργειών. Εάν συμμετέχετε σε μια έρευνα, οι πληροφορίες που παρέχονται θα χρησιμοποιηθούν μαζί με αυτές άλλων συμμετεχόντων στη μελέτη. Ενδέχεται να κοινοποιήσουμε ανώνυμα μεμονωμένα και συγκεντρωτικά δεδομένα για σκοπούς έρευνας και ανάλυσης.
 • Για σκοπούς μάρκετινγκ: Τα Άτομα που μας παρέχουν Προσωπικές Πληροφορίες ή των οποίων τις Προσωπικές Πληροφορίες λαμβάνουμε από τρίτα μέρη, ενδέχεται να λαμβάνουν περιοδικά email, ενημερωτικά δελτία, ταχυδρομικές αποστολές ή τηλεφωνήματα από εμάς με πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της IQVIA ή των επιχειρηματικών συνεργατών μας ή επερχόμενες ειδικές προσφορές/εκδηλώσεις πιστεύουμε ότι μπορεί να έχει ενδιαφέρον. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να επικοινωνήσουμε μαζί σας μόνο με την άδειά σας και προσφέρουμε πάντα την επιλογή να απορρίψετε αυτές τις επικοινωνίες χωρίς κόστος για το άτομο, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.
 • Άλλοι σκοποί: Η IQVIA μπορεί να χρησιμοποιήσει Προσωπικές Πληροφορίες για άλλους σκοπούς για τους οποίους έχουμε έννομο συμφέρον, όπως άμεσο μάρκετινγκ, ατομική έρευνα αγοράς, προστασία κατά της απάτης ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που σας αποκαλύφθηκε τη στιγμή που παρέχετε Προσωπικές Πληροφορίες ή/και συγκατάθεση.
 • Για τη δημιουργία ανώνυμων ή/και συγκεντρωτικών πληροφοριών: Η IQVIA μπορεί να χρησιμοποιήσει Προσωπικές Πληροφορίες και άλλες πληροφορίες σχετικά με εσάς για να δημιουργήσει ανώνυμες και συγκεντρωτικές πληροφορίες, όπως αποταυτοποιημένα δημογραφικά στοιχεία, αποταυτοποιημένες πληροφορίες τοποθεσίας, πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή ή τη συσκευή από την οποία έχετε πρόσβαση στις Υπηρεσίες της IQVIA ή άλλες αναλύσεις που δημιουργούμε. Οι ανώνυμες και συγκεντρωτικές πληροφορίες χρησιμοποιούνται για ένα εύρος λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης του ενδιαφέροντος των επισκεπτών και της χρήσης διαφόρων τμημάτων ή λειτουργιών των Υπηρεσιών. Οι ανωνυμοποιημένες ή συγκεντρωτικές πληροφορίες δεν είναι Προσωπικές Πληροφορίες και ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας, της εσωτερικής ανάλυσης, των αναλυτικών στοιχείων (analytics) και οποιωνδήποτε άλλων νομικά επιτρεπόμενων σκοπών. Ενδέχεται να μοιραστούμε αυτές τις πληροφορίες εντός της IQVIA και με τρίτα μέρη για τους δικούς μας σκοπούς ή τους σκοπούς τους σε ανώνυμη ή συγκεντρωτική μορφή που έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει οποιονδήποτε να σας αναγνωρίσει.
 • Πληροφορίες που υποβάλλετε μέσω των Υπηρεσιών: Συμφωνείτε ότι η IQVIA είναι ελεύθερη να χρησιμοποιεί το περιεχόμενο οποιασδήποτε επικοινωνίας που υποβάλατε μέσω των Υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων οποιωνδήποτε ιδεών, εφευρέσεων, εννοιών, τεχνικών ή τεχνογνωσίας που αποκαλύπτονται σε αυτές, για οποιονδήποτε σκοπό, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης, κατασκευής ή/και εμπορίας αγαθών ή Υπηρεσιών. Η IQVIA δεν θα δημοσιοποιήσει το όνομά σας ούτε θα δημοσιοποιήσει με άλλο τρόπο το γεγονός ότι μας υποβάλατε υλικό ή άλλες πληροφορίες εκτός εάν: α) μας παραχωρήσετε την άδεια να το πράξουμε, β) σας στέλνουμε πρώτα ειδοποίηση ότι το υλικό ή άλλες πληροφορίες που υποβάλλετε σε ένα συγκεκριμένο τμήμα μιας Υπηρεσίας θα δημοσιευθούν ή θα χρησιμοποιηθούν με άλλον τρόπο με το όνομά σας σε αυτό ή γ) είμαστε υποχρεωμένοι να το πράξουμε από τον νόμο.
 • Οι εμπορικοί σκοποί μας. Ενδέχεται να επιλέξουμε να μισθώσουμε, να δημοσιοποιήσουμε, να αποκαλύψουμε, να διαδώσουμε, να καταστήσουμε διαθέσιμες ή να πωλήσουμε τις Προσωπικές Πληροφορίες, τις Ευαίσθητες Προσωπικές Πληροφορίες ή τα Δεδομένα Υγείας Καταναλωτή σας σε επιχειρηματικούς εταίρους μας (όπως περιγράφεται παρακάτω) έναντι χρηματικού ή άλλου εμπράγματου ανταλλάγματος. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τις Προσωπικές Πληροφορίες σας για σκοπούς στοχευμένης διαφήμισης. Επιπλέον, η χρήση από μέρους σας του ιστοτόπου και των διαδικτυακών υπηρεσιών μας ενδέχεται να επιτρέψει σε τρίτους τη συλλογή των Δεδομένων Υγείας Καταναλωτή σας με την πάροδο του χρόνου και σε διαφορετικούς διαδικτυακούς ιστοτόπους. Δεν χρησιμοποιούμε τις Προσωπικές Πληροφορίες σας για σκοπούς διαμόρφωσης «προφίλ» κατά την προαγωγή αποφάσεων που παράγουν νομικές ή ομοίως σημαντικές επιδράσεις.

Γνωστοποιούμε τις πληροφορίες σας;

Ενδέχεται να γνωστοποιήσουμε τις Προσωπικές Πληροφορίες σας όπως περιγράφεται στην παρούσα Πολιτική (π.χ. σε τρίτους παρόχους υπηρεσιών μας, για συμμόρφωση με νομικές υποχρεώσεις, για προστασία και υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ιδιοκτησίας μας) ή κατόπιν άδειάς σας.

 • Προμηθευτές και πάροχοι υπηρεσιών: Ενδέχεται να μοιραστούμε οποιαδήποτε πληροφορία λαμβάνουμε με προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών. Οι τύποι παρόχων υπηρεσιών (υπεύθυνοι επεξεργασίας) στους οποίους εμπιστευόμαστε Προσωπικές Πληροφορίες περιλαμβάνουν παρόχους υπηρεσιών για: i) παροχή υπηρεσιών πληροφορικής (ΙΤ) και συναφών υπηρεσιών, ii) παροχή πληροφοριών και υπηρεσιών που έχετε ζητήσει, iii) επεξεργασία πληρωμών, iv) δραστηριότητες εξυπηρέτησης πελατών και v) σε σχέση με την παροχή του Κέντρου. Η IQVIA έχει συνάψει κατάλληλες συμβάσεις με τους παρόχους υπηρεσιών που τους απαγορεύουν να χρησιμοποιούν ή να μοιράζονται Προσωπικές Πληροφορίες, εκτός εάν είναι απαραίτητο για την εκτέλεση των συμβατικών υπηρεσιών για λογαριασμό μας ή για τη συμμόρφωση με τις ισχύουσες νομικές απαιτήσεις.
 • Επιχειρηματικοί εταίροι: Η IQVIA μπορεί να κοινοποιήσει Προσωπικές Πληροφορίες στους επιχειρηματικούς μας εταίρους, τις συνδεδεμένες εταιρείες μας, καθώς και για εσωτερικούς επιχειρηματικούς σκοπούς των συνδεδεμένων εταιρειών μας ή για να σας παρέχει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που έχετε ζητήσει ή για τους επιχειρηματικούς μας εταίρους. Ενδέχεται επίσης να παρέχουμε Προσωπικές Πληροφορίες σε επιχειρηματικούς συνεργάτες με τους οποίους μπορούμε να προσφέρουμε από κοινού προϊόντα ή υπηρεσίες ή των οποίων τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα εμφανίζεται το όνομα του συνεργάτη μας, μαζί με το όνομα της IQVIA. Η IQVIA απαιτεί από τις συνδεδεμένες εταιρείες μας και τους επιχειρηματικούς μας εταίρους να συμφωνήσουν εγγράφως να διατηρούν την εμπιστευτικότητα και την ασφάλεια των Προσωπικών Πληροφοριών που διατηρούν για λογαριασμό μας και να μην τις χρησιμοποιούν με οποιονδήποτε τρόπο ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό εκτός από τα μέσα και τον σκοπό για τον οποίο τους τις παρέχουμε. Επιπλέον, η IQVIA μπορεί να γνωστοποιήσει στους πελάτες της τα ονόματα των υπαλλήλων πελάτη που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της IQVIA εφόσον απαιτείται, και στον βαθμό που είναι απαραίτητο, ώστε να μπορέσει ο πελάτης να αξιολογήσει τις Υπηρεσίες μας.
 • Εμφάνιση σε άλλους χρήστες: Το περιεχόμενο που δημοσιεύετε στον Ιστότοπο ενδέχεται να εμφανίζεται στον Ιστότοπο εάν υποβάλετε κριτική. Σε αυτήν την περίπτωση, άλλοι χρήστες του Ιστοτόπου ενδέχεται να μπορούν να δουν ορισμένες πληροφορίες για εσάς, όπως το όνομά σας. Δεν φέρουμε ευθύνη για τις πρακτικές απορρήτου των άλλων χρηστών που θα δουν και θα χρησιμοποιήσουν τις αναρτημένες πληροφορίες.
 • Μάρκετινγκ, διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος και μάρκετινγκ τρίτων: Μέσω των Υπηρεσιών μας, η IQVIA μπορεί να επιτρέψει σε τρίτους διαφημιστικούς συνεργάτες να ορίσουν εργαλεία παρακολούθησης (π.χ. cookies) για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητές σας (π.χ. τη διεύθυνση IP σας, τις σελίδες που επισκεφτήκατε, την ώρα της ημέρας). Ενδέχεται επίσης να κοινοποιήσουμε αυτές τις μη αναγνωρισμένες πληροφορίες καθώς και επιλεγμένες Προσωπικές Πληροφορίες (όπως δημογραφικά στοιχεία και ιστορικό παλαιότερων αγορών) που έχουμε συλλέξει με τρίτους διαφημιστικούς συνεργάτες. Αυτοί οι διαφημιστικοί συνεργάτες ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες (και παρόμοιες πληροφορίες που συλλέγονται από άλλους ιστότοπους) για σκοπούς παράδοσης στοχευμένων διαφημίσεων σε εσάς όταν επισκέπτεστε ιστότοπους που δεν σχετίζονται με την IQVIA στα δίκτυά τους. Αυτή η πρακτική αναφέρεται συνήθως ως «διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος» ή «διαφήμιση συμπεριφοράς στο διαδίκτυο». Με την επιφύλαξη της ισχύουσας νομοθεσίας, ενδέχεται να επιτρέψουμε την πρόσβαση σε άλλα δεδομένα που συλλέγονται από τον Ιστότοπο για να διευκολύνουμε τη μετάδοση πληροφοριών που μπορεί να είναι χρήσιμες, σχετικές, πολύτιμες ή άλλως που σας ενδιαφέρουν. Εάν προτιμάτε να μην κοινοποιούμε τις Προσωπικές σας Πληροφορίες σε τρίτους διαφημιστικούς συνεργάτες, μπορείτε να εξαιρεθείτε από αυτήν την κοινή χρήση χωρίς κόστος ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.
 • Πάροχοι υπηρεσιών ανάλυσης: Ενδέχεται να αποκαλύψουμε τις προσωπικές πληροφορίες σας σε παρόχους υπηρεσιών ανάλυσης, όπως εξηγούμε παρακάτω.
 • Αποκαλύψεις για την προστασία μας ή άλλων (π.χ. όπως απαιτείται από τον νόμο και παρόμοιες γνωστοποιήσεις): Μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση, να διατηρήσουμε και να αποκαλύψουμε τις Προσωπικές Πληροφορίες, άλλες πληροφορίες λογαριασμού και το περιεχόμενό σας, εάν πιστεύουμε ότι απαιτείται ή ενδείκνυται για: i) συμμόρφωση με αιτήματα επιβολής του νόμου ή εθνικής ασφάλειας και νομική διαδικασία, όπως δικαστική απόφαση ή κλήτευση, ii) απάντηση στα αιτήματά σας, iii) προστασία των δικών σας, των δικών μας ή άλλων, δικαιωμάτων, ιδιοκτησίας ή ασφάλειας, iv) επιβολή πολιτικών ή συμβάσεων IQVIA, v) είσπραξη ποσών οφειλομένων προς εμάς, vi) σε περίπτωση που πιστεύουμε ότι η αποκάλυψη είναι απαραίτητη ή κατάλληλη για την πρόληψη σωματικής βλάβης ή οικονομικής απώλειας ή σε σχέση με έρευνα ή δίωξη ύποπτης ή πραγματικής παράνομης δραστηριότητας ή vii) σε περίπτωση που, καλή τη πίστει, πιστεύουμε ότι η γνωστοποίηση είναι κατά τα άλλα αναγκαία ή ενδεδειγμένη. Επιπλέον, κατά καιρούς, τα αρχεία καταγραφής διακομιστή ενδέχεται να ελέγχονται για λόγους ασφαλείας – π.χ. για τον εντοπισμό μη εξουσιοδοτημένης δραστηριότητας στις Υπηρεσίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα δεδομένα καταγραφής διακομιστή που περιέχουν διευθύνσεις IP ενδέχεται να κοινοποιηθούν με τις αρχές επιβολής του νόμου, προκειμένου να εντοπίζουν χρήστες σε σχέση με την έρευνά τους για μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες.
 • Συγχώνευση, πώληση ή άλλες μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων: Εάν εμπλεκόμαστε σε συγχώνευση, εξαγορά, χρηματοδότηση δέουσας επιμέλειας, αναδιοργάνωση, πτώχευση, παραλαβή, πώληση εταιρικών περιουσιακών στοιχείων ή μεταβίβαση της υπηρεσίας σε άλλο πάροχο, τότε οι πληροφορίες σας ενδέχεται να πωληθούν ή να μεταφερθούν στο πλαίσιο μιας τέτοιας συναλλαγής, όπως επιτρέπεται βάσει νόμου ή/και σύμβασης. Σε περίπτωση που επέλθει τέτοιο συμβάν, η IQVIA θα προσπαθήσει να καθοδηγήσει τον εκδοχέα να χρησιμοποιήσει τις Προσωπικές Πληροφορίες με τρόπο που να συνάδει με την Πολιτική που ίσχυε κατά τον χρόνο συλλογής αυτών των Προσωπικών Πληροφοριών και θα συμμορφώνεται με τυχόν νομικές ή κανονιστικές πρόσθετες απαιτήσεις που ισχύουν για αυτές τις μεταφορές.

Ενδέχεται επίσης να κοινοποιήσουμε τις Προσωπικές Πληροφορίες σας στον βαθμό που αυτό είναι ευλόγως απαραίτητο για: i) τη διόρθωση τεχνικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών, ii) την προστασία των δικών μας ή άλλων, δικαιωμάτων, συμφερόντων και ιδιοκτησίας, (iv) τη συμμόρφωση με τους νόμους ή ανταπόκριση σε δικαστική διαδικασία ή v) την παροχή πληροφοριών στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου ή για έρευνα ενός θέματος κατά περίπτωση, ή άλλως όπως απαιτείται ή επιτρέπεται από τον νόμο.

Η δέσμευσή μας για την ασφάλεια των δεδομένων

Για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, τη διατήρηση της ακρίβειας των δεδομένων και τη διασφάλιση της σωστής χρήσης των πληροφοριών, έχουμε θέσει σε εφαρμογή κατάλληλες φυσικές, ηλεκτρονικές και διαχειριστικές διαδικασίες για την προστασία και την ασφάλεια των πληροφοριών που συλλέγουμε στο Διαδίκτυο. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι το Διαδίκτυο είναι 100% ασφαλές και δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε ή να εγγυηθούμε την ασφάλεια οποιασδήποτε πληροφορίας μας παρέχετε. Αποποιούμαστε την ευθύνη για την ακούσια αποκάλυψη.

Χρησιμοποιώντας τον Ιστότοπο ή παρέχοντας Προσωπικές Πληροφορίες σε εμάς, συμφωνείτε ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας ηλεκτρονικά σχετικά με θέματα ασφάλειας, απορρήτου και διοικητικά ζητήματα που σχετίζονται με τη χρήση του Ιστοτόπου από εσάς. Εάν ενημερωθούμε σχετικά με παραβίαση ενός συστήματος ασφαλείας, ενδέχεται να προσπαθήσουμε να σας ειδοποιήσουμε ηλεκτρονικά δημοσιεύοντας μια ειδοποίηση στον Ιστότοπο ή στέλνοντάς σας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ενδέχεται να έχετε νόμιμο δικαίωμα να λάβετε αυτήν την ειδοποίηση γραπτώς.

Cookies, αρχεία καταγραφής και άλλες τεχνολογίες

Λαμβάνουμε διευθύνσεις IP στο πλαίσιο ης συνήθους λειτουργίας του Ιστοτόπου μας. Η διεύθυνση IP είναι ένας αριθμός που σας έχει εκχωρηθεί από τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου σας, ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Εμείς, καθώς και τρίτα μέρη που παρέχουν περιεχόμενο, διαφήμιση ή άλλη λειτουργικότητα στις Υπηρεσίες μας, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε cookies, ετικέτες pixel, τοπικό χώρο αποθήκευσης και άλλες τεχνολογίες («Τεχνολογίες») για αυτόματη συλλογή πληροφοριών μέσω των Υπηρεσιών. Χρησιμοποιούμε Τεχνολογίες που είναι ουσιαστικά μικρά αρχεία δεδομένων που τοποθετούνται στον υπολογιστή, το tablet, το κινητό σας τηλέφωνο ή άλλες συσκευές (που αναφέρονται συλλογικά ως «συσκευή») που μας επιτρέπουν να καταγράφουμε ορισμένες πληροφορίες κάθε φορά που επισκέπτεστε ή αλληλεπιδράτε με τους ιστοτόπους μας, υπηρεσίες, εφαρμογές, μηνύματα και εργαλεία και να σας αναγνωρίζουν σε όλες τις συσκευές.

 • Cookies: Ένα cookie είναι ένα τμήμα δεδομένου ή αρχείου που μπορεί να στείλει ένας ιστότοπος στο πρόγραμμα περιήγησής σας, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να το αποθηκεύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης σάς επιτρέπουν να αποκλείετε και να διαγράφετε cookies. Ωστόσο, εάν το κάνετε αυτό, ο ιστότοπος ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά ή ενδέχεται να μην μπορείτε να λάβετε εξατομικευμένο περιεχόμενο. Η IQVIA μπορεί να χρησιμοποιήσει cookies στον Ιστότοπό μας για:
  • παροχή πρόσβασης στο περιεχόμενό μας: για παράδειγμα, σας επιτρέπουμε να εξατομικεύσετε την εμπειρία σας διατηρώντας σας συνδεδεμένους και παρέχοντάς σας τη δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες, προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με τους τομείς ενδιαφέροντός σας,
  • εμφάνιση διαφημίσεων που είναι πιο σχετικές με εσάς: για παράδειγμα, με τη συγκατάθεσή σας, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες παρακολούθησης για να θυμόμαστε περιεχόμενο που σας ενδιέφερε. Τα cookies θα βοηθήσουν επίσης στον περιορισμό του αριθμού των φορών που βλέπετε μια διαφήμιση, θα μετρήσουν την αποτελεσματικότητα των διαφημιστικών καμπανιών και θα βοηθήσουν εμάς και άλλους να παρακολουθούμε αν οι διαφημίσεις έχουν προβληθεί σωστά. Επιτρέπουμε επίσης σε άλλους οργανισμούς να χρησιμοποιούν τεχνολογίες παρακολούθησης και για αυτούς τους διαφημιστικούς σκοπούς.
  • ανάλυση και βελτίωση της εμπειρίας περιήγησής σας: για παράδειγμα, για να παρακολουθείτε τη συνεδρία σας στον Ιστότοπό μας, ώστε να μπορούμε να μάθουμε ποιο περιεχόμενο σας ενδιέφερε. Θα χρησιμοποιήσουμε επίσης cookies για να κατανοήσουμε γενικές πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες, όπως περιοχές ενδιαφέροντος. Ελέγχουμε επίσης για σφάλματα και δυσλειτουργίες στο περιεχόμενο.
  • αποφυγή διπλών καταχωρίσεων: για παράδειγμα, σε περιπτώσεις ψήφου ή συμμετοχής σε έρευνες.
 • Ετικέτες εικονοστοιχείου/Ιστοφάροι (Pixel tags/Web beacons): Μια ετικέτα εικονοστοιχείου (γνωστή και ως ιστοφάρος) είναι ένα κομμάτι κώδικα που είναι ενσωματωμένο στον ιστότοπο που συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την αφοσίωση των χρηστών σε αυτόν τον ιστότοπο. Η χρήση ενός pixel μας επιτρέπει να καταγράψουμε, για παράδειγμα, ότι ένας χρήστης έχει επισκεφτεί έναν συγκεκριμένο ιστότοπο ή έκανε κλικ σε μια συγκεκριμένη διαφήμιση.
 • Χαρακτηριστικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Ο Ιστότοπός μας περιλαμβάνει στοιχεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το κουμπί «Μου αρέσει» (Like) στο Facebook και το LinkedIn (που μπορεί να περιλαμβάνει γραφικά στοιχεία όπως το κουμπί κοινοποίησης ή άλλα διαδραστικά μίνι προγράμματα). Αυτές οι λειτουργίες ενδέχεται να συλλέγουν τη διεύθυνση IP σας, τη σελίδα που επισκέπτεστε στον ιστότοπό μας και ενδέχεται να ορίσουν ένα cookie για να επιτρέψουν τη σωστή λειτουργία της λειτουργίας. Αυτές οι λειτουργίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είτε φιλοξενούνται από τρίτο μέρος είτε φιλοξενούνται απευθείας στον Ιστότοπό μας. Οι αλληλεπιδράσεις σας με αυτές τις λειτουργίες διέπονται από την πολιτική απορρήτου της εταιρείας που τις παρέχει.

Αναλύσεις (Analytics) και στοχευμένη διαφήμιση

Ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιήσουμε το Google Analytics και την Αναφορά δημογραφικών στοιχείων και ενδιαφέροντος του Google Analytics για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη συμπεριφορά των επισκεπτών και τα δημογραφικά στοιχεία των επισκεπτών σε ορισμένες από τις Υπηρεσίες μας και για την ανάπτυξη περιεχομένου ιστότοπου. Αυτά τα δεδομένα αναλυτικών στοιχείων δεν συνδέονται με Προσωπικές Πληροφορίες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Google Analytics, επισκεφτείτε το www.google.com/policies/privacy/partners/. Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τη συλλογή και την επεξεργασία δεδομένων από την Google που δημιουργούνται από τη χρήση των Υπηρεσιών από εσάς μεταβαίνοντας στη διεύθυνση http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Οι χρήσεις τέτοιων Τεχνολογιών από εμάς εμπίπτουν στις ακόλουθες γενικές κατηγορίες:

 • Λειτουργικά Απαραίτητο. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε cookies, web beacons ή άλλες παρόμοιες τεχνολογίες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των τοποθεσιών, των υπηρεσιών, των εφαρμογών και των εργαλείων μας. Αυτό περιλαμβάνει τεχνολογίες που σας επιτρέπουν την πρόσβαση στους ιστότοπους, τις υπηρεσίες, τις εφαρμογές και τα εργαλεία μας. που απαιτούνται για τον εντοπισμό της παράτυπης συμπεριφοράς του ιστότοπου, την πρόληψη δόλιας δραστηριότητας και τη βελτίωση της ασφάλειας ή που σας επιτρέπουν να κάνετε χρήση των λειτουργιών μας, όπως καλάθια αγορών, αποθηκευμένη αναζήτηση ή παρόμοιες λειτουργίες.
 • Σχετιζόμενο με την επίδοση. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε cookies, ιστοφάρους ή άλλες παρόμοιες τεχνολογίες για να αξιολογήσουμε την απόδοση των ιστοτόπων, των εφαρμογών, των υπηρεσιών και των εργαλείων μας, συμπεριλαμβανομένων των αναλυτικών πρακτικών μας για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε πώς οι επισκέπτες μας χρησιμοποιούν τους ιστοτόπους μας, να καθορίσουμε αν έχετε αλληλεπιδράσει με τα μηνύματά μας, να προσδιορίσουμε αν έχετε δει ένα στοιχείο ή έναν σύνδεσμο ή για να βελτιώσουμε το περιεχόμενο, τις εφαρμογές, τις υπηρεσίες ή τα εργαλεία του Ιστοτόπου μας.
 • Σχετιζόμενο με τη λειτουργικότητα. Ενδέχεται να χρησιμοποιούμε cookies, ιστοφάρων ή άλλες παρόμοιες τεχνολογίες που μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε βελτιωμένη λειτουργικότητα κατά την πρόσβαση ή τη χρήση των τοποθεσιών, των υπηρεσιών, των εφαρμογών ή των εργαλείων μας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την ταυτοποίησή σας όταν συνδέεστε στους ιστοτόπους μας ή την παρακολούθηση των καθορισμένων προτιμήσεων, των ενδιαφερόντων σας ή των στοιχείων που προβλήθηκαν στο παρελθόν, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την παρουσίαση περιεχομένου στους ιστοτόπους μας.
 • Σχετιζόμενα με τη διαφήμιση ή τη στόχευση. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε cookie πρώτου ή τρίτου μέρους και ιστοφάρους για να παρέχουμε περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων διαφημίσεων σχετικών με τα ενδιαφέροντά σας, στους ιστοτόπους μας ή σε ιστοτόπους τρίτων. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση τεχνολογιών για να γίνει κατανοητή η χρησιμότητα για εσάς των διαφημίσεων και του περιεχομένου που σας έχει παρασχεθεί, όπως εάν έχετε κάνει κλικ σε μια διαφήμιση.

Οι επιλογές απορρήτου σας

Ανάλογα με τη δικαιοδοσία σας, ενδέχεται επίσης να έχετε ορισμένα νόμιμα δικαιώματα σε σχέση με την επεξεργασία των Προσωπικών Πληροφοριών σας. Αυτά τα δικαιώματα ενδέχεται να περιλαμβάνουν τα εξής:

 1. Το δικαίωμα πρόσβασης στις προσωπικές πληροφορίες σας (συμπεριλαμβανομένου του αιτήματος φορητότητας των δεδομένων)
 2. Το δικαίωμα διόρθωσης ή τροποποίησης οποιωνδήποτε προσωπικών πληροφοριών έχουμε σε αρχείο σχετικά με εσάς
 3. Το δικαίωμα διαγραφής των προσωπικών πληροφοριών σας
 4. Το δικαίωμα περιορισμού της χρήσης των «ευαίσθητων» προσωπικών πληροφοριών σας
 5. Το δικαίωμα εξαίρεσης από την πώληση ή την «κοινοποίηση» των προσωπικών πληροφοριών σας
 6. Το δικαίωμα εξαίρεσης από τη χρήση των προσωπικών πληροφοριών σας για σκοπούς στοχευμένης διαφήμισης
 7. Το δικαίωμα περιορισμού ή εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών πληροφοριών σας (όπως για σκοπούς στοχευμένης διαφήμισης)
 8. Το δικαίωμα περιορισμού της χρήσης των προσωπικών πληροφοριών σας για ορισμένες διαδικασίες αυτόματης λήψης αποφάσεων (συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης «προφίλ») και
 9. Το δικαίωμα ανάκλησης της συναίνεσής σας (στον βαθμό που αυτό ισχύει)

Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα δικαιώματα, συμπληρώστε αυτό το διαδικτυακό έντυπο ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση privacyofficer@iqvia.com με το ονοματεπώνυμο, τη φυσική διεύθυνση, τη διεύθυνση email, τη διεύθυνση email που συνδέεται με τις αλληλεπιδράσεις σας με την IQVIA (εάν διαφέρει), τον αριθμό τηλεφώνου και λεπτομέρειες σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις σας με την IQVIA (συμπεριλαμβανομένης της διευκρίνισης εάν είστε ασθενής ή επαγγελματίας υγείας). Μπορείτε επίσης να ορίσετε έναν εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο να υποβάλλει αίτημα για λογαριασμό σας. Για να ορίσετε έναν εκπρόσωπο, στείλτε μας επίσης ένα έγχαρτο έγγραφο υπογεγραμμένο από εσάς και τον εκπρόσωπο, το οποίο εξουσιοδοτεί τον εκπρόσωπο να ενεργεί για λογαριασμό σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πληρεξούσιο. Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση απαιτείται η παροχή εκ μέρους σας επαρκών πληροφοριών που θα μας επιτρέψουν να επαληθεύσουμε εύλογα ότι είστε το άτομο για το οποίο λαμβάνουμε ένα αίτημα. Θα απαντήσουμε σε οποιοδήποτε αίτημα υποβάλετε εντός του χρονικού διαστήματος που απαιτείται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και θα σας επιτρέψουμε να υποβάλετε ένσταση σε οποιαδήποτε απόφαση λάβουμε ως απάντηση στο εν λόγω αίτημα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται στη διεύθυνση privacyofficer@iqvia.com.

Παρότι η IQVIA καταβάλλει καλή τη πίστει προσπάθειες για να παρέχει στα άτομα πρόσβαση στις Προσωπικές Πληροφορίες τους, ενδέχεται να υπάρχουν περιπτώσεις όπου η IQVIA δεν είναι σε θέση να παράσχει πρόσβαση, μεταξύ άλλων: όταν οι πληροφορίες περιέχουν νομικά προνόμια, θα διακυβεύσουν το απόρρητο άλλων ή άλλα έννομα δικαιώματα, όταν η επιβάρυνση ή το κόστος παροχής πρόσβασης θα ήταν δυσανάλογο προς τους κινδύνους για την ιδιωτική ζωή του ατόμου στη συγκεκριμένη περίπτωση ή όταν οι πληροφορίες είναι εμπορικά ιδιοκτησιακές. Εάν η IQVIA αποφασίσει ότι η πρόσβαση πρέπει να περιοριστεί σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη περίπτωση, θα σας παράσχουμε εξήγηση για τον λόγο που ελήφθη αυτή η απόφαση, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας για τυχόν περαιτέρω ερωτήματα.

Ανάλογα με τη δικαιοδοσία σας, ενδέχεται επίσης να έχετε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην εποπτική αρχή σας ή αμφισβήτησης της απόφασής μας όσον αφορά οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας σχετικά με την προστασία δεδομένων.

Απαγόρευση παρακολούθησης (Do not track)

Το Do Not Track («DNT») είναι μια προτίμηση απορρήτου που μπορούν να ορίσουν οι χρήστες σε ορισμένα προγράμματα περιήγησης ιστού. Το DNT είναι ένας τρόπος για τους χρήστες να ενημερώνουν τους ιστότοπους και τις υπηρεσίες ότι δεν επιθυμούν ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τις επισκέψεις τους στην ιστοσελίδα τους να συλλέγονται με την πάροδο του χρόνου και σε ιστότοπους ή διαδικτυακές υπηρεσίες. Λάβετε υπόψη ότι δεν ανταποκρινόμαστε ούτε τιμούμε τα σήματα DNT ή παρόμοιους μηχανισμούς που μεταδίδονται από προγράμματα περιήγησης ιστού.

Η δέσμευσή μας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών

Η προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολύ νέων ατόμων είναι ιδιαίτερα σημαντική. Για τον λόγο αυτό, δεν σκοπεύουμε να συλλέξουμε ή να διατηρήσουμε πληροφορίες στον Ιστότοπό μας από άτομα που γνωρίζουμε ότι είναι κάτω των 13 ετών και κανένα τμήμα του ιστοτόπου μας δεν είναι δομημένο για να προσελκύει άτομα κάτω των 13 ετών. Εάν μάθετε ότι το παιδί σας μας έχει παράσχει Προσωπικές Πληροφορίες χωρίς τη συγκατάθεσή σας, μπορείτε να μας ειδοποιήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση PrivacyOfficer@IQVIA.com. Εάν μάθουμε ότι έχουμε συλλέξει Προσωπικές Πληροφορίες από παιδιά κάτω των 13 ετών (και σε ορισμένες δικαιοδοσίες κάτω των 16 ετών), θα λάβουμε αμέσως μέτρα για τη διαγραφή αυτών των πληροφοριών και το κλείσιμο του λογαριασμού του παιδιού.

Η προστασία της ιδιωτικής ζωής των πολύ νέων ατόμων είναι ιδιαίτερα σημαντική. Για τον λόγο αυτό, δεν σκοπεύουμε να συλλέξουμε ή να διατηρήσουμε πληροφορίες στον Ιστότοπό μας από άτομα που γνωρίζουμε ότι είναι κάτω των 13 ετών και κανένα τμήμα του ιστοτόπου μας δεν είναι δομημένο για να προσελκύει άτομα κάτω των 13 ετών. Εάν μάθετε ότι το παιδί σας μας έχει παράσχει Προσωπικές Πληροφορίες χωρίς τη συγκατάθεσή σας, μπορείτε να μας ειδοποιήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση PrivacyOfficer@IQVIA.com. Εάν μάθουμε ότι έχουμε συλλέξει Προσωπικές Πληροφορίες από παιδιά κάτω των 13 ετών (και σε ορισμένες δικαιοδοσίες κάτω των 16 ετών), θα λάβουμε αμέσως μέτρα για τη διαγραφή αυτών των πληροφοριών και το κλείσιμο του λογαριασμού του παιδιού.

Διατήρηση δεδομένων

Οι πληροφορίες που μας παρέχετε ενδέχεται να αρχειοθετούνται ή να αποθηκεύονται περιοδικά από εμάς σύμφωνα με διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και θα διατηρηθούν μόνο για όσο διάστημα απαιτείται για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν, καθώς και ώστε να παρέχουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, να επιλύουμε διαφορές, να προετοιμάζουμε νομική άμυνα, να διενεργούμε ελέγχους, να επιδιώκουμε νόμιμους επιχειρηματικούς σκοπούς, να επιβάλλουμε την εφαρμογή των συμφωνιών μας και να συμμορφωνόμαστε με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ιστότοποι τρίτων

Ο Ιστότοπός μας μπορεί να περιέχει συνδέσμους προς ιστότοπους τρίτων. Θα πρέπει να διαβάζετε προσεκτικά τις πολιτικές απορρήτου και τις πρακτικές άλλων ιστότοπων, καθώς δεν μπορούμε να ελέγχουμε ή να είμαστε υπεύθυνοι για τις πολιτικές απορρήτου ή τις πρακτικές ιστοτόπων τρίτων που δεν είναι Ιστότοποι της IQVIA.

Για συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους της IQVIA, διαβάζετε επίσης τους όρους απορρήτου σε αυτούς τους ιστοτόπους, καθώς ενδέχεται να διαφέρουν από αυτούς σε αυτόν τον Ιστότοπο.

Χρήστες στην Καλιφόρνια

Ο νόμος της Καλιφόρνια επιτρέπει στους χρήστες που είναι κάτοικοι της Καλιφόρνια να ζητούν και να λαμβάνουν από εμάς μία φορά τον χρόνο, δωρεάν, μια λίστα με τα Τρίτα Μέρη στα οποία έχουμε αποκαλύψει τα προσωπικά τους στοιχεία (εάν υπάρχουν) για τους σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος, καθώς και τον τύπο των Προσωπικών Πληφοροριών που αποκαλύψαμε σε αυτά τα μέρη. Η IQVIA δεν κοινοποιεί Προσωπικές Πληροφορίες σε Τρίτα Μέρη για δικούς τους σκοπούς μάρκετινγκ.

Εάν είστε χρήστης στην Καλιφόρνια, ενδέχεται επίσης να έχετε στη διάθεσή σας ορισμένα δικαιώματα βάσει του νόμου περί απορρήτου των καταναλωτών της Καλιφόρνια. Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλούμε ανατρέξτε στην ειδοποίησή μας σχετικά με τον Νόμο περί απορρήτου των καταναλωτών στην Καλιφόρνια.

Διεθνείς χρήστες και διαβιβάσεις

Η χρήση του Ιστοτόπου από την πλευρά σας επιτρέπει στην IQVIA να διαβιβάζει δεδομένα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιλέγοντας να επισκεφτείτε τον Ιστότοπο, να χρησιμοποιήσετε τις Υπηρεσίες ή να μας παρέχετε πληροφορίες με άλλον τρόπο, συμφωνείτε ότι οποιαδήποτε διαφωνία σχετικά με το απόρρητο ή τους όρους που περιέχονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου θα διέπονται από το δίκαιο της Πολιτείας του Ντέλαγουερ και ότι η εκδίκαση τυχόν διαφορών που προκύπτουν σε σχέση με την IQVIA ή τον Ιστότοπο θα είναι σύμφωνα με τους Όρους.

Εάν επισκέπτεστε τον Ιστότοπο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλες περιοχές με νόμους που διέπουν τη συλλογή και τη χρήση δεδομένων, σημειώστε ότι συμφωνείτε με τη διαβίβαση των πληροφοριών σας στις Ηνωμένες Πολιτείες και την επεξεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την παροχή των Προσωπικών σας Πληροφοριών, συναινείτε σε οποιαδήποτε μεταβίβαση και επεξεργασία σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική.

Όταν οι πληροφορίες διαβιβάζονται εκτός του ΕΟΧ σε χώρα που δεν υπόκειται σε απόφαση επάρκειας από την Επιτροπή της ΕΕ, τα δεδομένα προστατεύονται επαρκώς από τυπικές συμβατικές ρήτρες εγκεκριμένες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή από άλλο κατάλληλο μηχανισμό μεταφοράς δεδομένων. Όταν κρίνεται κατάλληλο, βασιζόμαστε στο Πλαίσιο διασφάλισης απορρήτου κατά τη διαβίβαση δεδομένων (DPF) από την ΕΕ στις ΗΠΑ και στην επέκταση του DPF για το Ηνωμένο Βασίλειο για διαβιβάσεις δεδομένων από την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναμένουμε μια απόφαση επάρκειας για διαβιβάσεις δεδομένων από την Ελβετία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες που θα εκδοθεί δυνάμει του DPF Ελβετίας-ΗΠΑ. Αντίστοιχα, βασιζόμαστε επί του παρόντος σε εναλλακτικούς μηχανισμούς διαβίβασης δεδομένων για τις εν λόγω διαβιβάσεις δεδομένων.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη συμμόρφωσή μας με το DPF εδώ.

Ειδοποίηση σχετκικά με αλλαγές

Επανεξετάζουμε τακτικά τη δήλωση απορρήτου μας και θα προσθέτουμε τυχόν ενημερώσεις σε αυτόν τον Ιστότοπο. Εάν συνεχίσετε να επισκέπτεστε αυτόν τον Ιστότοπο και χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες που διατίθενται σε εσάς μετά την πραγματοποίηση τέτοιων αλλαγών, παρέχετε με το παρόν τη συναίνεσή σας για τις αλλαγές. Εάν υπάρξουν ουσιώδεις αλλαγές στην παρούσα Πολιτική, η IQVIA θα σας ειδοποιήσει όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία. Θα δημοσιεύσουμε οποιεσδήποτε προσαρμογές στην Πολιτική Απορρήτου σε αυτόν τον Ιστότοπο και η αναθεωρημένη έκδοση θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μόλις δημοσιευθεί (ή κατόπιν ειδοποίησης ανάλογα με την περίπτωση). Εάν ανησυχείτε για το πώς χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες σας, προσθέστε σελιδοδείκτη σε αυτήν τη σελίδα και διαβάστε περιοδικά την παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

Πώς να επικοινωνήσετε μαζί μας

Εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε πρόσβαση, να διορθώσετε, να ενημερώσετε, να ζητήσετε την αφαίρεση ή να ασκήσετε τα δικαιώματά σας σε σχέση με οποιαδήποτε από τις πληροφορίες σας που μας παράσχετε ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την παρούσα δήλωση ή θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επικοινωνήστε μαζί μας στο: PrivacyOfficer@IQVIA.com.

Για ερωτήσεις σχετικά με τις σχέσεις με τους επενδυτές, επικοινωνήστε με το ir@iqvia.com.
Για απορίες μέσω ταχυδρομείου, γράψτε μας στη διεύθυνση:
83 Wooster Heights Road, Danbury, CT 06810
ή
4820 Emperor Boulevard, Durham, North Carolina 27703